Ugostiteljski objekti

Ugostiteljski objekti

Kafane


"Feniks- tri srca"
UR "Feniks- tri srca" se nalazi u Zanatsko-tržnom centru, u Karađorđevoj ulici. Pored kuvanih i jela sa roštilja, nudi i pansionsku ishranu banjskim gostima.


"Bolji život"
Kafana „Bolji život“ se nalazi na 30 m od mermernog šetališta, u ulici Mitropolita Mihajla br 13. Pored specijaliteta sa roštilja i pečenja, nudi i pansionsku ishranu banjskim gostima.


"Kod Mileta"
Kafana „Kod Mileta“ se nalazi u ulici Miladina Živanovića br 44, ispod centralnog parka. Nudi specijalitete sa roštilja, kuvana i jela po porudžbini.


"Kod Raše"
Kafana „Kod Raše“ se nalazi u ulici Alekse Markišića broj 106. Nudi roštilj i jela po porudžbini po pristupačnim cenama.


"Panorama"
UR "Panorama" se nalazi u strogom centru grada, pored samog mermernog šetališta. Pored specijaliteta sa roštilja i jela po porudžbini, nudi i pansionsku ishranu i smeštaj turistima.


"Aleksandar"
UR "Aleksandar" se nalazi u naselju Jabukar, u ulici Vojislava Ilića br 10, i udaljen je oko stotinak metara od mermernog šetališta. Pored specijaliteta sa roštilja i kuvanih jela, nudi i pansionsku ishranu i smeštaj.


"Đurđevdanski uranak"
UR "Đurđevdanski uranak" nalazi se u centru Sokobanje, na putu ka parku Banjica. Nudi širok izbor specijaliteta sa roštilja i kuvanih jela, kao i pansionsku ishranu za goste.


"Relax"
UR "Relax" se nalazi na Ozrenu, u krugu izletišta Grudno, pored veštačkog jezerceta. Uživajte u prelepoj prirodi i okusite vrhunske riblje specijalitete.


"Pećina"
UR „Marko Polo“ se nalazi u sklopu parka prirode „Lepterija“. Ovaj objekat je poznatiji pod imenom „Pećina“, nazvan tako jer je smešten u potkapini stene. Nalazi se u prelepom prirodnom ambijentu, pored reke Moravice.


"Pod orahom"
Kafana „Pod orahom“ se nalazi na putu ka parku „Banjica“. U prijatnom ambijentu, lepo uređene kafane, ili njene bašte u orahovom hladu, gostima je na raspolaganju širok izbor kuvanih i jela sa roštilja i uvek ljubazno i uslužno osoblje.


"Vidikovac"
Kafana "Vidikovac" ima tradiciju dužu od dve decenije. Nalazi se na jednoj od najlepših lokacija u Sokobanji, na putu ka izletištu Lepterija. Kafana je poznata po širokom asortimanu jela sa roštilja i ribljih specijaliteta.


"Čikago"
UR „Chicago“ se nalazi u naselju Carina, na oko 10 minuta hoda od centra grada. Počeo je sa radom aprila 2005. godine. Restoran, kapaciteta 80 mesta u sali i 30 mesta u bašti, nudi bogat i raznovrstan meni, a pogodan je i za porodična slavlja i proslave.


"Kokan i sin"
Nacionalna kuća "Kokan i sin" nalazi se u predivnom ambijentu, na stotinak metara od glavne sokobanjske promenade. Poznata je po specijalitetima sokobanjske i srpske kuhinje. Ovde možete probati i čuvenu riblju čorbu, koja je dobila prvu nagradu na "Zlatnom kotliću" u Nišu.


"Čoka"
Restoran "Čoka" se nalazi u parku "Banjica",  i sastavni je deo HTP-a "Lepterija". Poznat je po specijalitetima domaće kuhinje i divnoj bašti, sa pogledom na plažu "Župan".


"Župan"
"Župan"  je restoran sa dugom tradicijom postojanja u Sokobanji. Nalazi se u centru Sokobanje, na pola puta između zgrade Opštine i parka "Banjica". Poznat je po specijalitetima sa roštilja na ćumur i ribljim specijalitetima, a nudi i veliki izbor domaćih kuvanih jela.


"Sokače"
Kafana "Sokače" se nalazi u centru grada, preko puta zgrade opštine Sokobanja. Kafana gaji skoro vekovnu tradiciju u ugostiteljstvu što je i razlog prepoznatljivog načina rada i vrhunske usluge. Uređena je u etno stilu i podseća na neka davna vremena, čuvajući duh nekadašnje Sokobanje, koja je bila stecište boema i umetnika.
 

"Boni"
UR „Boni“ se nalazi u centru Sokobanje, u neposrednoj blizini centralnog parka. Poznata je po vrhunskim specijalitetima sa roštilja, kvalitetnoj usluzi, ljubaznom osoblju i pristupačnim cenama.


"Splendid"
UR „Splendid“ se nalazi u samom centru Sokobanje. U restoranu vas očekuje ljubazno osoblje, bogat meni, velika i lepo uredjena letnja bašta. "Splendid" poseduje i luksuzno opremljene sobe i apartmane.


"Palma"
UR "Palma" se nalazi u neposrednoj blizini autobuske stanice. Pored nacionalnih specijaliteta, nudi i pansionsku ishranu i smeštaj u sobama prve kategorije.


UR "Buca" - Restoran "X"
U okviru UR „Buca“ posluje restoran "X",  koji je poznat po dugoj ugostiteljskoj tradiciji u Sokobanji. Nalazi se na Ozrenskom putu, u prelepom prirodnom okruženju, pod okriljem bukove šume. Poznat je po jagnjetini i lepinjama ispod sača i uvek svežim pastrmkama.


"Kaskade"
UR „Kaskade“ se nalazi na početku puta za Lepteriju. Raspolaže jednom od najlepše uređenih bašti u Sokobanji. Kapacitet restorana je 40 mesta u sali i 100 mesta u bašti. Pored bogatog menija, nudi i pansionsku ishranu i smeštaj.

 

 

Picerije

"Hram"
Kafe-picerija "Hram" se nalazi u strogom centru Sokobanje, na mermernom šetalištu. Gostima je na raspolaganju veliki izbor pica, slatkih poslastica, hladnih i toplih napitaka, i uvek ljubazno osoblje.


"Merlin"
Kafe-picerija Merlin se nalazi u ulici Miladina Živanovića, u neposrednoj blizini autobuske stanice i hotela „Zdravljak“. Uživajte u vrhunskim picama, u prijatnoj atmosferi picerije, ili njene zimske bašte, uz zvuke lagane muzike.


"17"
Kafe-picerija "17" se nalazi na mermernom šetalištu, pored zgrade „Miloševog konaka“. Uživajte u vrhunskim picama, u prijatnom ambijentu, uz zvuke zabavne muzike.

 

 

Brza hrana

"Pinky"
UR „Pinky“ se nalazi u strogom centru, na mermernom šetalištu, preko puta Zavičajnog muzeja. Nudi razne vrste peciva, sendviča i slane i slatke palačinke.


"Korzo"
UR „Korzo“ se nalazi u strogom centru, na mermernom šetalištu. Nudi razne vrste peciva, pice i mlečne proizvode.


"XL"
Picerija "XL" se nalazi u strogom centru, na mermernom šetalištu, preko puta Starog zavoda "Sokograd". Nudi veliki izbor palačinki, pice, peciva, sendviče i torte i kolače.


"Etno grill"
UR "Etno grill" se nalazi na mermernom šetalištu, preko puta hotela „Turist“. Nudi razne specijalitete sa roštilja po pristupačnim cenama.


"Guga"
UR "Guga" se nalazi na početku mermernog šetališta, preko puta Zavičajnog muzeja. Nudi razne vrste roštilja po pristupačnim cenama.


"Žabac"
UR "Žabac" se nalazi u ulici 27. marta, pored školskog parkića, a drugi objekat je u centru, u prizemlju Miloševog konaka. Nudi različite vrste sendviča, slanih i slatkih palačinki i pomfrit.


"Sani"
UR "Sani" se nalazi u ulici Mitropolita Mihajla br 2, preko puta Gimnazije „Branislav Nušić“. Nudi razne vrste roštilja, gotova jela, pecivo i mlečne proizvode.


"Garfild"
UR "Garfild" ima dva lokala, jedan je u ulici 27. marta, a drugi ispod školskog igrališta. Nudi brzu hranu, roštilj, pecivo i mlečne proizvode.

 


Kafići

"Pleasure of sense"
Kafe "Pleasure of sense" se nalazi u strogom centru, u prizemlju „Miloševog konaka“. Uživajte u prijatnom i lepo uređenom enterijeru, uz žive svirke proverenih bendova.


"Forest"
Kafe "Forest" se nalazi na Ozrenu, ispred izletišta Grudno. Uživajte u hladu prelepe bašte, pune zelenila, pored rečice Gradašnice.


"Flash"
Bife „Flash“ se nalazi u strogom centru, u ulici Kralja Petra I, pedesetak metara od mermernog šetališta. Ovo je pravo mesto za sve ljubitelje bilijara.


"Kraljica noći"
Bar "Kraljica noći" se nalazi na početku mermernog šetališta, pored Zavičajnog muzeja. Nudi raznovrsna alkoholna i bezalkoholna pića.


"Duff caffe"
"Duff caffe" je jedan od najmlađih kafića u Sokobanji, otvoren 2011. god. Nalazi se u strogom centru, na spratu „Miloševog konaka“. Nudi veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, hladnih i toplih napitaka.


"Koala"
Kafe "Koala" se nalazi u strogom centru, na mermernom šetalištu. Veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, toplih i hladnih napitaka, u prijatnom ambijentu i moderno uređenom enterijeru.


Galerija "86-98"
Kafe-galerija "86-98" se nalazi u strogom centru, na mermernom šetalištu. Kafić sa dugom tradicijom u Sokobanji, koja garantuje kvalitetnu uslugu.


Irish pub "Dublin"
Irish pub "Dublin" se nalazi u centru Sokobanje, na spratu "Miloševog konaka". Poznat je po originalno uređenom enterijeru, odličnoj atmosferi, ljubaznom i profesionalnom osoblju, i nezaobilazno je mesto za ljude koji traže dobar provod i zabavu.

 

 

Diskoteke i noćni klubovi

"Vegas"
Noćni bar "Vegas" se nalazi u ulici Alekse Markišića br 85. Često se održavaju zanimljivi muzički programi i karaoke, a pogodan je i za organizovanje različitih žurki i proslava.


"Pirana"
Bar "Pirana" se nalazi u centru, nekoliko stotina metara od šetališta, u Dragovićevoj ulici br 17. Uživajte u prijatnom enterijeru, uz zvuke zabavne muzike.


"Ada"
Rock klub "Ada" se nalazi na putu za park „Banjica“. Dobar provod uz zvuke rock muzike i veliki izbor točenih i flaširanih piva.


"Stena"
Diskoteka "Stena" se nalazi u strogom centru, na spratu „Miloševog konaka“. Odličan provod do zore, uz tehno, haus, pop i rock muziku ili žive svirke.

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Google+

Pratite nas na Facebooku

 

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.